Terapia radianta – Reiki

vineri, 22 martie 2013


Buna ziua..dragelor! Azi v-am pregatit o postare luunga si interesanta..sper sa aveti rabdare sa o cititi pe toata. Acest material a fost facut in colaborare cu Voicu Iuliana( tehnician-maseur)..pe care ati cunoscut-o in aceasta postare --> aici .Daca acest tip de postare "prinde bine" la public..va promit ca voi continua sa public astfel de materiale. Bun..sa trecem la treaba!


                                                Terapia radianta - ReikiReiki reprezinta un sistem japonez de vindecare prin canalizarea "energiei universale" cu ajutorul mainilor.
  Reiki se bazeaza pe conceptul ca totul in univers constitue energie si ca aceasta energie vitala aflata in permanenta in jurul nostru este canalizata prin intermediul chakrelor in organism, hranind celulele, organele, glandele, etc. Aceasta energie la randul ei radiaza din corp, costituindu-se in cimp bioenergetic. Cind nivelul de energie al unui organism este scazut, sau circulatia sa este perturbata de factori pecum stresul, sau blocata de boala, organismul este mult mai susceptibil la disconfort si boala.
   Cind energia individuala este restaurata, circulatia ei este neingradita, apare starea de relaxare, si fortele inascute de vindecare pot sa actioneze restabilind starea de sanatate.
 Reiki face parte din terapiile numite energetice, in cadrul carora terapeutul intervine in campul energetic al persoanei. Aceasta putere este de obicei asociata cu tehnicile de meditatie sau cu disciplinele de practica spirituala, care au existat, intr-o forma sau alta, in majoritatea culturilor de-a lungul istoriei. Dar Reiki se distinge de aceste practici traditionale deoarece nu are conotatii religioase si nu necesita o cale spirituala anume. 

 

Scurt istoric

    Japonezul Mikao Usui este cel care a pus bazele a ceea ce urma sa devina tehnica Reiki in Japonia la inceputul secolului 20. Mikao era un teolog crestin care preda la universitate.
     Invatamintele lui Miko Usui au fost raspandite in Japonia de unul dintre discipolii sai, care a primit titlul de "Mare Maestru in Reiki". El a primit de la Usui autorizarea de pune accentul pe aspectele terapeutice ale Reiki, separandu-l de asceza si de practica spirituala.
   

    Plecand de aici, tehnica s-a raspandit in majoritatea tarilor occidentale. Astazi se intalnesc mai multe  scoli de gandire in Reiki.
  Usui si succesorul sau au provocat doua transformari majore in lumea misticismului si in domeniul medical:
pastrand aspectul mistic al initierilor, rituarilor si simbolurilor secrete, ei au eliminat din aceasta metoda orice cerinta de cautare spirituala personala
au introdus misticismul in practica medicala: vindecarea provine din interventii “energetice" iar pregatirea nu este de tip academic sau tehnic, ci consta intr-o serie de initieri transmise de maestru discipolului sau
.

 


  Tehnica radianta Real Reiki este:
  •   Un sistem al energiei universale;
  •   O metoda de relaxare si inlaturare a stresului;
  •   O tehnica de accesare si aplicare a asa numitei energii transcedentale, fiind usor de invatat, simpla, sigura, putand fi folosita oricand si in orice conditii;
  •   O tehnica de activare, restaurare si echilibrare a energiei incepand din interior;
  •   Este sigura si usor de asociat cu alte tehnici similare;
  •  Un ajutor pentru mentinerea unei atitudini pozitive, de transformare spirituala si iluminare. 

 Cum decurge tratamentul

   Intr-o sedinta de Reiki, practicantul canalizeaza energia universala si o transmite prin aplicarea mainilor pe diferite parti ale corpului pacientului. Terapeutul nu isi utilizeaza niciodata energia personala, deoarece energia universala poseda un soi de “inteligenta proprie” care ii permite sa se concentreze asupra zonelor ce trebuie tratate, fara a cauza vreun efect secundar neplacut.
   Terapeutul ii cere pacientului sa se aseze pe o masa de masaj, mai intai pe spate, apoi pe fata. Aplicand 12 pozitii diferite ale mainilor, terapeutul le asaza intai pe capul pacientului timp de 2 -5 minute, apoi le deplaseaza pe piept si in cele din urma, pe spate. Presiunea mainilor este intotdeauna foarte usoara. Majoritatea pacientilor declara ca senzatia simtita in momentul aplicarii mainilor este una de caldura. O sedinta dureaza de obicei intre 45 si 75 minute, dar se poate interveni in unele situatii si pe perioade mai scurte.


   In timpul sedintei, pacientul este in general foarte relaxat, iar la iesirea din tratament poate fi cuprins de un somn profund, sau dimpotriva, poate avea senzatii neobisnuite, ca de exemplu imagini vizuale colorate sau evocarea unor vieti anterioare. Se estimeaza ca, pentru bolnavii cronici,  sunt necesare cel putin patru sedinte complete pentru a se bucura de beneficiile oferite de reiki.  


                         
           
 Care sunt beneficiile aduse de aceasta terapie?

   Terapeutii care practica Reiki au observat  ca aceasta tehnica este benefica in mod special pentru urmatoarele afectiuni: astm, sindromul de oboseala cronica, dureri diverse asociate unor boli, dureri de cap, durere cronica sau musculara, psoriazis, constipatie, diaree, ulcer gastric, hipertensiune arteriala, neplaceri in timpul sarcinii, amenoree, crampe musculare, menopauza, stres si bolile asociate cu stresul.

 
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Terapia radianta – Reiki


Buna ziua..dragelor! Azi v-am pregatit o postare luunga si interesanta..sper sa aveti rabdare sa o cititi pe toata. Acest material a fost facut in colaborare cu Voicu Iuliana( tehnician-maseur)..pe care ati cunoscut-o in aceasta postare --> aici .Daca acest tip de postare "prinde bine" la public..va promit ca voi continua sa public astfel de materiale. Bun..sa trecem la treaba!                                                Terapia radianta - Reiki